GROENE GANGEN IN DE STAD 

Op deze (sub)pagina vind je gpx-bestanden van diverse 'stadse tochten', die ik in de loop van een aantal jaren heb gemaakt. Het zijn routes die de blauwe en groene gangen in de stad opzoeken, de rafelranden en de overgangen naar het buitengebied te voet verkennen. En het liefst zoveel mogelijk over vrij liggende, exclusieve wandel- en fietspaden. 

Vanaf 2018 ga ik deze gpx-routes uitwerken als Trage Tochten, met als toevoeging tussen haakjes: (groene gangen). Het asfaltpercentage is voor deze routes vanzelfsprekend minder van belang. De Trage Tochten (groene gangen) worden met routebeschrijving op Wandelzoekpagina gepubliceerd. De eerste routes die daar te vinden zijn: Arnhem, Zutphen, Malburgen en Lent-Nijmegen. 

     

Stadse Tocht 's Hertogenbosch

In de stad wandelen en toch zoveel mogelijk door groenstroken en langs water. Aan de zuidkant van de stad lopen we langs de Dommel, de Zuiderplas en de Aa. Natuurlijk over de vestingwallen en een kort rondje door het Bossche Broek. Wat een prachtig natuurgebied, zo pal aan de rand van de stad. Op de noordelijke variant lopen we langs de Zuid Willemsvaart en de Aa, langs de plassen het IJzeren Kind en de Ijzeren Vrouw. Hoogtepunt op deze tocht is het traject over onverharde paadjes door de Heinis en over de Hervense Dijk, die in de 14e eeuw werd opgeworpen om 's-Hertogenbosch te beschermen tegen hoge waterstanden van de Maas. Aan weerszijden van de kronkelende dijk liggen wielen.

http://ifthenisnow.eu/nl/routes/stadse-tocht-s-hertogenbosch