WolfsWandelplan staat voor twintig jaar ervaring in Nederland wandelland. Ik, Rob Wolfs (1951) ben getrouwd, heb twee volwassen dochters en woon in Dieren. Ik heb Nederlands en Algemene  Literatuurwetenschap gestudeerd in Amsterdam. Als vrijwilliger begonnen bij de stichting  Lange-Afstand-Wandelpaden heb ik zo'n 20 jaar lang van mijn hobby ‘wandelen’ mijn werk gemaakt.  Zoals Haro Hielkema in 2002 in Trouw schreef: “Wolfs heeft eerst allerlei zijwegen ingeslagen ...  voordat hij op het ‘juiste’ pad uitkwam.".” 

Ik was lange tijd als freelance medewerker aan het Wandelplatform-LAW verbonden, van 1997 tot 2002  als projectleider NS-wandeltochten. Ik ben verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van diverse  Lange-Afstand-Wandelpaden. 

Van 1996 tot 2001 werkte ik als compagnon in Bureau Lopende Zaken samen met Vladimir Mars en Steven van Schuppen. Daarna voerde ik zelfstandig diverse opdrachten uit  voor provinciale overheden, recreatieschappen, het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme en het Brabants Bureau voor Toerisme. 

Vanaf medio 2002 werkte ik nauw samen met Rutger Burgers, van 2003 tot 2009 onder de vlag van Routewerk. En sindsdien ga ik opnieuw verder als éénpitter om me exclusief te wijden aan mijn passie voor het wandelen. Meer en meer maak ik van mijn werk weer een hobby: de amateur is letterlijk een lief-hebber.                                            

Ik ben een ervaren en deskundige wandelroutemaker. Gekscherend heb ik mezelf wel promenoloog genoemd. Ik heb expertise opgedaan in bijna alle provincies van Nederland, maar het allerbest ben ik thuis  in Gelderland en Overijssel. Ik heb aan veel boekjes, brochures en teksten meegewerkt. Als tekstschrijver,  als (eind)redacteur en als productiebegeleider. 

Ik werk bij voorkeur aan kleinschalige projecten met voldoende doorlooptijd in een goede persoonlijke  verhouding met de opdrachtgever. Goed wandelwerk laat zich bij voorkeur en misschien wel in essentie  niet verenigen met haastige spoed. Voor overleg over opdrachten of offertes stuur me een mailtje op info@wolfswandelplan.nl