RAPPE RONDJES

Na het maken van de KANkorter routes, korte wandelingen rond Arnhem en Nijmegen van maximaal 10 km, heeft bij mij als routemaker het virus van de korte wandelingen goed toegeslagen. Ik heb er veel plezier in en zie steeds vaker nieuwe wandelkansen in natuurgebiedjes op kleine schaal. Daarom ben ik een paar jaar geleden een nieuwe serie gestart onder de titel ‘Rappe Rondjes’.


Rappe Rondjes zijn kortere wandelroutes tot 10 km, met een enkele uitschieter. Wandelingen die in een halve dag gelopen kunnen worden.  Mijn imago als 'zandpadgarantieman' staat natuurlijk garant voor zoveel mogelijk onverharde paden. Maar variatie in landschap is minstens zo belangrijk. Deze Rappe Rondjes zijn op Wandelzoekpagina alleen beschikbaar als gps-wandeling of op topografische kaart, dus zonder routebeschrijving. Hier vind je een overzicht van de inmiddels 112 wandelingen, voornamelijk in het oosten van Nederland, simpelweg omdat ik daar woon.


Lees hier het verhaal van Marko van Bestemming Buitenlucht over zijn ervaring met Rap Rondje De Steeg. Foto hiernaast van Chris Zeevenhooven.