WolfsWandelplan staat voor ruim dertig jaar ervaring in Nederland wandelland. Ik, Rob Wolfs stam uit 1951, ben getrouwd en heb twee volwassen dochters. Inmiddels vier kleinkinderen. Ik woon al heel lang naar alle tevredenheid in Dieren. Ik heb Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap gestudeerd in Amsterdam. Als vrijwilliger begonnen bij de stichting Lange-Afstand-Wandelpaden heb ik zo'n 20 jaar lang van mijn hobby ‘wandelen’ mijn werk gemaakt. Zoals Haro Hielkema in 2002 inTrouw schreef: “Wolfs heeft eerst allerlei zijwegen ingeslagen ... voordat hij op het ‘juiste’ pad uitkwam.".”


Ik was lange tijd als freelance medewerker aan de Stichting LAW, later Wandelplatform-LAW, later Wandelnet verbonden, van 1997 tot 2002 onder andere als projectleider NS-wandeltochten. Ik ben mede verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van diverse Lange-Afstand-Wandelpaden.


Van 1996 tot 2001 werkte ik als compagnon in Bureau Lopende Zaken samen met Vladimir Mars en Steven van Schuppen. Daarna voerde ik zelfstandig diverse opdrachten uit voor provinciale overheden, recreatieschappen, het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme en het Brabants Bureau voor Toerisme.


Vanaf medio 2002 werkte ik nauw samen met Rutger Burgers, van 2003 tot 2009 onder de vlag van Routewerk. Na 2009 ging ik verder als éénpitter om me exclusief te wijden aan mijn passie voor het wandelen. Meer en meer maakte ik van mijn werk weer een hobby: de amateur is letterlijk een lief-hebber. Sinds 2011 publiceer ik op Wandelzoekpagina Trage Tochten, inmiddels een serie van 670 wandelingen die zoveel mogelijk over onverharde paden gaan. Selecties van deze Trage Tochten heb ik bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig gepubliceerd in inmiddels 20 wandelgidsen die ik deels op eigen titel en deels in samenwerking met andere auteurs en of routemakers heb gemaakt. Sinds 2017 werk ik weer samen met Rutger Burgers aan de verdere uitbouw van de serie Trage Tochten.

Ik ben een ervaren en deskundige wandelroutemaker. Gekscherend heb ik mezelf wel promenoloog genoemd. Ik heb expertise opgedaan in bijna alle provincies van Nederland, maar het allerbest ben ik thuis in Gelderland en Overijssel. Ik heb aan veel boekjes, brochures en teksten meegewerkt. Als tekstschrijver, als (eind)redacteur en als productiebegeleider.


Ik werk bij voorkeur aan kleinschalige projecten met voldoende doorlooptijd in een goede persoonlijke verhouding met andere auteurs of uitgevers. Goed wandelwerk laat zich bij voorkeur en misschien wel in essentie niet verenigen met haastige spoed. 


De laatste jaren heb ik me meer gespecialiseerd in het ontwerpen en uitwerken van kortere wandelroutes, zoals KANkorter, Rappe Rondjes en Veluwse Rondjes.